Quickscan voor je website

Misschien is deze situatie voor jou wel herkenbaar. Je besteedt regelmatig tijd en aandacht aan je website, je blogt en je verzint af en toe een leuke actie voor social media. Toch valt het tegen hoeveel conversie je website oplevert: hoe vaak je gebeld wordt, hoe vaak je per e-mail een aanvraag ontvangt of hoe snel je mailinglijst groeit. Een goede website genereert leads, klanten en omzet. Vraag je je af wat ervoor nodig is om dit voor jouw website te realiseren? Kies dan voor de website quickscan en ontvang uitgebreide feedback en praktische tips, zodat jij meer uit jouw website kunt halen.

Wat is een website quickscan?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij nog niet scoort met je website. Misschien is het voor bezoekers niet duidelijk wat je te bieden hebt, kunnen ze het antwoord op hun vragen niet vinden, raken ze al klikkend de weg kwijt of worden ze niet actief uitgenodigd om actie te ondernemen. Hoe pak je dit aan? Begin bij het begin: een grondige website quickscan die je doelgericht helpt om je website te verbeteren.

Wat houdt de website quickscan in?

Een website quickscan start met het telefonisch doorspreken van jouw uitdagingen, vragen en wensen. Daarna ga ik aan de slag met een uitgebreide webanalyse. Ik kijk onder meer naar:

  • De opbouw van je homepagina. Weet de bezoeker meteen wat jij voor hem kunt betekenen? Is de pagina logisch opgebouwd?
  • De navigatiestructuur. Hoe leid je bezoekers door je website?
  • De content van je vijf belangrijkste pagina’s. Wat is je boodschap, is die helder voor de lezer? Communiceer je duidelijk en overtuigend en wat kan er beter? Heb je je SEO goed ingericht?
  • Je call-to-actions. Hoe motiveer je bezoekers om in actie te komen? Is het interessant voor bezoekers om hun e-mailadres achter te laten? Is het interessant voor bezoekers om contact met je op te nemen?
  • Je doelgroep en hoe jij hen aanspreekt. Wat is je tone of voice? Past je online uitstraling bij jouw organisatie? Deel je voor jouw doelgroep relevante en interessante content?

Verbeterpunten, tips en concreet contentadvies

Kortom: ik bekijk je website door de ogen van je bezoekers. Hieruit volgt een praktische rapportage met verbeterpunten, tips en concreet contentadvies. Uiteraard neem ik graag contact met je op om de rapportage door te spreken. De verbeterpunten kun je na de quickscan direct (laten) uitvoeren. Vier weken nadat je de quickscan van mij hebt ontvangen neem ik weer telefonisch contact met je op om te horen of het is gelukt met alle aanpassingen. Ook bespreken we dan alle vragen die je nog hebt en zetten we de puntjes op de ‘i’.

Jouw website laten scannen?

Vraag de scan vandaag nog aan.