Tekstschrijver voor e-mailmarketing

E-mailmarketing (lees: je digitale nieuwsbrieven en e-mailcampagnes) is een krachtige marketingtool voor klantenbinding, maar ook een geweldige tool om nieuwe klanten mee te werven. Waarom dat zo is? Je leest het in dit artikel. De teksten in digitale nieuwsbrieven en e-mailcampagnes (vergeet ook marketing automation niet) moeten informatief, beknopt en overtuigend zijn. Je ontvangers hebben vaak maar weinig tijd, maar je wilt toch dat ze verder klikken naar een landingspagina op je website, een actie of een contact- of offerteformulier. Zoek je een tekstschrijver die goede teksten kan schrijven voor jouw nieuwsbrief en e-mailcampagnes? Ik ga graag aan de slag met teksten die binden, boeien en aanzetten tot actie.

Jouw nieuwsbrief of e-mailcampagne van tekst tot opmaak

Natuurlijk denk ik ook na over de juiste onderwerpen, de structuur, een prikkelende onderwerpregel, aansprekend beeldmateriaal en converterende call-to-actions. Bovendien heb ik contacten met grafische vormgevers die ervoor kunnen zorgen dat het design van je nieuwsbrief en e-mailcampagnes in lijn is met andere uitingen van je organisatie, waaronder je website. Ik ontzorg je dus van content tot opmaak en zorg er ook voor dat de nieuwsbrief of e-mailcampagne op exact het juiste moment verstuurd wordt. Ook houd ik rekening met de spelregels voor e-mailmarketing die onder de nieuwe privacywet GDPR op 25 mei 2018 ingaan.

Wat levert het op?

Goede teksten zorgen ervoor dat je nieuwsbrieven beter gelezen worden én dat meer lezers uiteindelijk klant worden. Kortom: goede teksten verhogen het rendement van je e-mailmarketing.

  • Het aantal lezers dat je e-mails openen stijgt;
  • Je nieuwsbrieven zijn aantrekkelijker en worden beter gelezen;
  • Nieuwsbrieven zijn doelgericht geschreven en volgen elkaar logisch op;
  • Meer lezers melden zich aan, kopen, bestellen of nemen contact op;
  • Je online verkoop neemt toe.

Nieuwsbrieven en e-mailcampagnes in MailChimp

Om jouw nieuwsbrief op te maken en te versturen gebruik ik MailChimp, dat afhankelijk van het aantal adressen op je mailinglist een gratis of anders een goed betaalbaar pakket is. In MailChimp kun je ook de resultaten goed monitoren. Daarnaast biedt MailChimp tools voor het onderhoud van je adressenbestand.

Breng jouw verhaal over de bühne.

Kies voor een periodieke nieuwsbrief.