Tekstschrijver voor website

Ben jij op zoek naar een professionele tekstschrijver voor je website? Bijvoorbeeld voor pakkende homepagina-teksten, informatieve productpagina’s, inspirerende klantencases en een sterke uitleg over waar jouw organisatie voor staat? Of je nu een kleine of grote website hebt, een nieuwe of bestaande; ik schrijf jouw online content met een focus op relevantie en effect. Oftewel: teksten die goed gevonden worden, die bezoekers verleiden tot het zetten van een volgende stap én die jou daadwerkelijk iets opleveren.

Teksten voor jouw website

Wanneer ik met de teksten voor jouw website aan de slag ga, leg ik eerst een goede basis. Alleen met die basis, de vijf ingrediënten voor teksten die scoren, kan ik teksten schrijven die je concreet wat opleveren. Wie is je doelgroep en hoe wil zij aangesproken worden? Wat is het doel: informeren, overtuigen, overhalen, inspireren of instrueren? Wat is het commerciële doel: meer naamsbekendheid, een verbeterde online zichtbaarheid, meer aanvragen, meer klanten of meer omzet? En met welke informatie kun jij jouw doelgroep verleiden? Ook kijk ik altijd naar de juiste tone of voice. De tone of voice is de stijl waarin je als bedrijf of merk communiceert met je doelgroep. De tone of voice heeft zo een grote invloed op hoe jouw doelgroep je merk ziet en of je doelgroep zich ertoe aangetrokken voelt. Het bepaalt hoe je organisatie in bepaalde situaties ‘spreekt’: formeel of informeel, persoonlijk of zakelijk, afstandelijk of direct. Ook geeft het de persoonlijkheid van je organisatie weer.

Webteksten op basis van zoekmachineoptimalisatie

Nadat de basis is gelegd en ik me in jouw organisatie heb verdiept, start ik met het schrijven van de teksten. Webteksten die tegelijkertijd de aandacht vasthouden, interesse opwekken én mensen aanmoedigen om actie te ondernemen. Oftewel: teksten die binden, bewegen en overtuigen. En natuurlijk houd ik bij het schrijven van teksten voor een website ook altijd rekening met zoekmachineoptimalisatie. Google is niet de basis - dat is de lezer! - maar als niemand je teksten online kan vinden, zijn ze alsnog nutteloos.

Kies voor teksten met effect.

Breng ook jouw verhaal over de bühne.